نظرات



آمار بازدید

امروز:
دیروز:
این هفته:
هفته قبل:
کل بازدید:
19537
17173
95122
140802
15702916

سایتهای مفید

نماد اعتماد الکترونیکی

یازدهمین نکوداشت بزرگان دشتستان بمناسبت گرامیداشت روز پزشک و داروساز


یازدهمین همایش فرزانگان دشتستان به مناسبت گرامیداشت روز پزشک و داروساز ویژه بزرگداشت مبارز استعمارستیز مرحوم آیت الله مهدوی سعدآبادی دوشنبه شب ۱ شهریور ماه در پژوهشسرای متقین برازجان برگزار شد.به گزارش اتحاد خبر، یازدهمین همایش از این سلسله بزرگداشت ها که به همت آموزش و پرورش شهرستان دشتستان و پژوهشسرای متقین برگزار می شود به گرامیداشت یاد و خاطره ی مرحوم آیت الله سید اسماعیل مهدوی سعدآبادی اختصاص داده شده بود که با حضور فرزندان آن مرحوم، بازماندگان خاندان ایشان، مسئولان شهرستان و فرهیختگان شهرستان دشتستان برگزار شد.سید حسن لواسانی فرد ضمن تشکر از حضور افراد حاضر در جلسه گفت: خیرمقدم عرض می کنم به بزرگانی که روشنی محفل امشب هستند و از خاندان و یادگاران مرحوم آیت الله مهدوی سعدآبادی و از همکاران و پیشکسوتان منطقه به جهت پاسداشت بزرگان کمال تشکر را دارم.مدیر آموزش و پرورش شهرستان دشتستان اظهار داشت: سهم بزرگان در ارتقای فرهنگ جامعه غیرقابل چشم پوشی است و خواهش ما از بزرگان و فرهیختگان این است که در توسعه فرهنگ و آبادانی دشتستان بزرگ ما را یاری کنند.وی افزود: یاد بزرگان و درگذشتگان خصوصا آیت الله سید اسماعیل مهدوی سعدآبادی را گرامی می داریم. ما بعنوان بازماندگان بایستی حق آنان را ادا کنیم.لواسانی فرد تصریح کرد: ان شالله به روزی برسیم که شهرستان ما با وجود بزرگان و فرهیختگان به جایگاه واقعی خود در عرصه ی ادب، هنر و فرهنگ برسد.نوه آیت الله مهدوی اظهار داشت: کتاب قانون ابوعلی سینا معروف ترین اثر در طب قدیم است. خواندن و فهم این کتاب بسیار مشکل است، اما چندین سال است که بصورت ساده نوشته شده است.
دکتر سید محمدصادق مهدوی (دکترای جامعه شناسی) افزود: این  کتاب امروز نیز در اصول علمی صادق است. همین امروز تقسیم بندی بیماری ها که در علم طب وجود دارد همخوانی با تقسیم بندی های ابوعلی سینا از انواع بیماری ها دارد، بوعلی سینا در همه علوم زمان خود سرآمد بوده است.وی با اشاره به چندوجهی بودن علما در گذشته ادامه داد: علم در گذشته با الان متفاوت بوده است. یکی از مهم ترین
ویژگی های علمای ما تا چند وقت پیش هین بود که چندوجهی بودند،فقط علم دین نداشتند بلکه اگر اختلافی پیش می آمد قضاوت هم می کردند، یعنی مردم به عالم دینی محل خود مراجعه می کردند.
مهدوی تصریح کرد: مهم ترین کار علما نهادینه کردن و درونی کردن ارزش های دینی بود که این در صدر فعالیت های دینی قرار دارد. علما تلاش می کردند مردم با دین آشنا شوند و با همه ی وجود خود دین را بپذیرند و باور کنند، و با دین زندگی کنند. این وجوه متفاوتی در بسیاری از علمای ما وجود دارد. برای من سخت است که از آیت الله مهدوی صحبت کنم و فکر می کنم اگر دیگران از آن صحبت کنند بهتر باشد.

نوه آیت الله مهدوی سعدآبادی خطاب به جوانان اظهار داشت: آن علمی ارزش دارد که دو ویژگی داشته باشد. یکی برای رضای خدا باشد و در ارتباط با خدا باشد و دیگری از هوای نفس چیزی در آن نباشد آن
علم جاوید و ماندنی می شود.


وی با تشکر صمیمانه از حضور افراد در مراسم بزرگداشت از طرف نوادگان و بازماندگان آیت الله مهدوی تصریح کرد: ای کاش این تقدیر و تجلیل در زمان حیات بزرگان صورت بگیرد که این موضوع بتواند الگویی برای جوانان و روشنگر راه و مسیر جوانان ما باشد. امام جمعه شهر سعدآباد اظهار داشت: شهر سعدآباد از دیرباز به یک شهر فرهنگی شهرت داشته و ساکنان این شهر سابقه تدین، دین داری، فرهنگ
دوستی، دانش دوستی و دانش پژوهی و نشر علوم و دانش را در کارنامه خود دارند، و از زیباترین افتخارات شهر سعدآباد پرورش بزرگان و فرهیختگان در دامان خود است.حاج آقا کشاورز بارگاهی ادامه
داد: آیت الله حاج سید اسماعیل از دو عامل وراثت و محیط که در شکل گیری شخصیت نقش اساسی دارند برخوردار بوده است. از حیث وراثت از ذریه پیامبر اکرم (ص) و از خانواده سادات جلیل القدر و آراسته به علم و دانش است. از حیث محیط که فوق العاده موثر است ایشان در سال 1303 هجری شمسی در همسایگی دیوار به دیوار حرم امیر مومنان علی (ع) در نجف اشرف شهر ولایت چشم به جهان می گشاید. بنابراین سید در شهری که صدها عالم و عارف زیست می کنند پرورش می یابد. هنگامی که در نوجوانی وارد حوزه علمیه می شود موقعیت و دوران طلایی برایش بوجود می آید، چون از حضور استادانی چون آیت الله یزدی و تبریزی و بزرگان دیگر بهره مند بوده است.
وی تصریح کرد: این بزرگداشت سرمشقی زیبا و قابل تحسین است که در پژوهش سرای متقین فراروی مفاخر و دوست داران فرهنگ و ادب دشتستان گذاشته است.

 
دکتر عباس قاسمی ضمن تبریک روز پزشک و تشکر ویژه از وزیر بهداشت به جهت طرح تحول سلامت گفت: شان و مقام علما در هر جامعه ای اعتبار آن جامعه است. این مدرس دانشگاه و دکترای تاریخ و ادبیات افزود: در دوران باستان در زمینه طب و پزشکی شخصیت های بزرگی را داریم. در دشتستان ما نیز خوشبختانه از دیرباز اطبا مطرح و برجسته ای داشته ایم. در دشتستان ما بزرگانی نظیر مرحوم حضرت آیت الله سید اسماعیل مهدوی سعدآبادی، مرحوم آیت الله سید عبدالله جعفری دهقائدی پدر بزرگوار دکتر سید مهدی جعفری، مرحوم غلامحسین لقمان زاده از اطبای بسیار حاذق، مرحوم حاج محمدمهدی مهاجری، و همچنین پزشک بزرگ احمد برازجانی، از نام آورانی بوده اند که یاد و نامشان همواره بر تارک دشتستان می درخشد.قاسمی تصریح کرد: خاندان مهدوی از دیرباز در منطقه دشتستان به علم و فضل مشهور بوده اند.
نسب شریف این خاندان به امام موسی کاظم می رسد. آیت الله سید اسماعیل مهدوی سعدآبادی در سال 1303 قمری در نجف اشرف متولد شدند. پدر بزرگوار ایشان آیت الله سید مهدی مهدوی است و این بزرگوار بعد از آموختن مقدمات نزد مرحوم آخوند خراسانی و مرحوم سید محمدکاظم طباطبایی و در سن 20 سالگی به درجه ی اجتهاد رسیدند. ایشان فردی بسیار با ذکاوت و باسواد بودند و حضور ایشان در منطقه سعدآباد منشا خیرات و برکت بسیار زیادی شد. ایشان یکی از استوانه های طب سنتی در دوره خود به شمار می رفته است. 
وی افزود: آیت الله مهدوی در تبلیغ دین اهتمام ویژه ای داشتند. همچنین از لحاظ علم سرآمد زمان خود به شمار میرفته است. زمانی که ایشان در شیراز ساکن بودند،هفته ای ۳ روز اساتید دانشگاه علوم پزشکی خدمت سید اسماعیل رسیده و علم طب سنتی می آموختند. تمام طبابت های ایشان رایگان بوده و هیچ گونه پولی از کسی دریافت نمی کردند.قاسمی اظهار داشت: اولین معلم سعدآباد پسر ایشان آقا سید مصطفی بود.وی بو اشاره به مبارزات مرحوم سید اسماعیل تصریح کرد: مرحوم آیت الله مهدوی مبارزات زیادی نیز علیه خوانین و زورگویان داشتند، علی رغم اینکه ایشان خود از ملاکان بزرگ آن منطقه به شمار می رفت اما در کنار مردم از خوانین زورگو شاکی بود و بارها به شاه شکایت نوشتند.
سید محمد هادی مهدوی (فرهنگی بازنشسته) از نوادگان سید اسماعیل مهدوی با بیان خاطراتی از پدربزرگ گرامی خود حاج سید اسماعیل مهدوی اظهار داشت: نکته ای در مورد طبابت حضرت آیت الله هست که ایشان با آن چیرگی که نسبت به کتاب ابن سینا داشت طبابت های عجیب و غریبی در منطقه انجام میداد و بیماران را با تجویزهای خاص خود شفا میداد.وی همچنین از برگزار کنندگان مراسم و حضور
بزرگان در مجلس به جهت حضور ایشان تشکر کرد.
در حاشیه ی این آئین، زندگی نامه ی حکیم ابوعلی سینا به زبان انگلیسی و فارسی توسط دانش آموز با استعداد و آینده دار ایلیا قدسی روایت شد.
گروه تواشیح ترنم وحی نیز تواشیح زیبایی در وصف خدای یگانه اجرا کردند.
در پایان نیز سیده زهرا مهدوی قطعه شعر سروده ی خویش را خواند، و با جوایزی از طرف انجمن تاریخ و ادب و آموزش و پرورش از خانواده سید بزرگوار اسماعیل مهدوی تقدیر انجام گرفت.





اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه کردن

ویژه فرهنگیان

شماره تلفن و نشانی

تلفن مدیریت:  34250818                تلفن معاونت : 34250817

نشانی: برازجان - انتهای خیابان فردوسی - میدان کارگر - نبش خیابان مولوی - پژوهش سرای دانش آموزی متقین

طراحي و پياده سازي سايت: شماره تماس جهت طراحي سايت